Om oss

 

Så här började allt

 

Lindell Travel grundades 2012 av Greger Lindell som då redan hunnit jobba med gruppresor i 28 år som planerare, bokare, säljare, skribent, busschaufför och reseledare. Lindell Travel grundades helt enkelt på resenärernas begäran; många kände Greger från tidigare resor och önskade fortsatt samarbete.

 

- Många är de finlandssvenskar jag känner och många är de resor vi gjort  tillsammans. Mitt jobb som reseplanerare samtidigt som jag genomförde resorna som chaufför eller reseledare, gav åratal av värdefull erfarenhet på bredden och på djupet, berättar Greger, som rattat bussen i 32 länder och ordnat resor till ännu fler.

- Mina år i branschen har gett insikt i hur folk vanligen vill ha det, hur man löser situationer som uppstår, vad som är viktigt, säger Greger. Resenärerna är min största källa till inspiration!


Greger har ofta sitt dragspel med på resorna

 

Idag kan vi konstatera att Lindell Travel fortfarande är ett litet företag om man ser till antalet anställda, antalet fordon, resekatalogens sidantal. Men den sakta men säkert växande skaran resenärer är trogen och frågar efter nya resor. Och så vill vi ha det på Lindell Travel: kontinuitet, förtroende och återseende. Det är fantastiskt att vi med resenärerna kan dela på gemensamma minnen och nya upplevelser, det här mycket tack vare vår litenhet och personliga grepp, men även båda parters positiva inställning. Vi kan ärligt säga att hos oss kan resenärerna direkt påverka utbudet och resornas innehåll!

 

Vårt team

 

Förutom Greger jobbar även Pia-Stina Sarin på byrån sedan 2014. Henne har många av er talat med i telefon. Den mycket erfarne chauffören Boris Haglund är en klippa som förare och även montör. Ann Christine Sjöblom kör gärna våra grupper till inhemska destinationer. Thomas Lindell, Gregers son, har även han yrkeskompetens när bussen ska rattas, och dottern Isabella Lindell ansvarar till stor del över företagets sociala medier. Som reseledare på Lindell Travels resa finner man bl.a. Britta Andtfolk, Håkan Wikberg, Anny Solveig Larsen, Magnhild Helleland.

Många är de personer som tidigare, alltjämt och förhoppningsvis i framtiden bidrar till den prisvärda resan som Lindell Travel vill stå för. Chaufförer, gruppledare, lokalguider, personal på hotell, färjor, besöksmål och matställen – listan blir lång. Vi samarbetar med resebyråer och bussbolag, ex. Charter Bus Engsbo, Wasabus, Magnus Reiser, Karleby Resebyrå, Salta Tours, utvalda agenter och bussbolag på fjärran destinationer. En tät dialog gör att vi kan lita på dem, och de litar på oss. Allt det här kommer våra resenärer till godo. Ordet ”Team” i firmanamnet är valt med omsorg: vi ser resenären som en del av teamet!

När en resa är slut går var och en hem till sitt, med minnen och nya upplevelser. Resenären till sig och vi till vårt. Men för oss är det viktigt att kunna delta i ett igenkännande leende när vi igen ses på byn. Och att resenären ska känna att det är lätt att kontakta oss i vad det vara månde. Vi har inte utlokaliserat telefonservicen till Kuopio eller Indien, utan troligen svarar samma person som du såg på resan senast. Det personliga vill vi ska synas i praktiken också, inte bara i reklamen. Vi strävar till att bli gamla, men inte nödvändigtvis stora.

 

 

Om Lindell Travel som företag

 

 

  • Också för busstrafiken behövs tillstånd, övervakande myndighet Traficom.fi har beviljat persontrafiktillstånd för Lindell Travel

 

 

  • Lindell Travel följer arbetsmarknadsregler för personalen, betalar lagstadgade avgifter och skatter till myndigheter och staten, har försäkringar som krävs, strävar till att följa regler och paragrafer. På så sätt får man bäst sköta kärnverksamheten i lugn och ro.

 

  • Egna bussar sköts om, repareras och besiktigas för att de ska motsvara bestämmelserna men främst för att vara säkra och driftsäkra. Samma kräver vi av våra underleverantörer och samarbetspartners.

 

  • Våra chaufförer har behörigt körkort, avlagd yrkeskompetens, uppmanas att följa arbetstids- och trafikregler. Deras första prioritet är säkerheten. Men de är med för resenärernas skull, det betyder ett engagemang utöver att bara kunna backa en stor buss – vilket kan se nog så imponerande ut ibland.

 

  • Personuppgifter behandlas med respekt, läs mera under Bra att veta.